Servicii

Asistență şi
consultanță

Fiecare proiect de amenajare, mare sau mic, complex sau simplu, corporatist sau rezidențial, începe de la întrebări. Specialiștii Prima Lighting lucrează alături de beneficiarul final și/sau de arhitecți ori designeri, pentru a identifica dorințele, nevoile și scopurile proiectului. Pentru a înțelege implicațiile funcționale ale decorului, în relație cu destinația sa și cu modul în care va fi folosit. Pentru a afla preferințele estetice ale clientului și stilul amenajării. Pentru a vedea chiar și ce se află dincolo de schițe și planuri, acolo unde intervin gusturi, înclinații artistice, semnificații personale legate de culori, materiale ori texturi. Toate aceste detalii ajută echipa Prima Lighting să opereze selecții avizate din portofoliul imens de branduri și produse cu care lucrează, conducând clientul spre alegerile care i se potrivesc și care servesc scopurilor estetice și funcționale ale proiectului. Multe alte detalii trebuie avute în vedere în configurarea unei comenzi, cum sunt cele legate de stocurile și cantitățile disponibile la furnizori, termenele de livrare, costurile rezultate.
Recomandare Prima Lighting: Ia o decizie cât mai clară și fermă cu privire la bugetul alocat pentru corpurile de iluminat și piesele de mobilier necesare în amenajare. Acest lucru eficientizează la maximum dezvoltarea de proiect, permite configurarea realistă a comenzii, asigură finalizarea cu succes a acesteia.

Proiectare
și calcule

O altă fațetă a proiectului de amenajare, pentru selecția corpurilor de iluminat și chiar a pieselor de mobilier, include multe calcule și multă matematică. La mobilier, ne asigurăm că piesele alese vor încăpea și vor putea fi utilizate corespunzător în spațiile destinate, că au regimurile de înălțime adecvate și, evident, că vor alcătui compoziții confortabile, plăcute și foarte aspectuoase. Soluția de iluminat presupune însă o analiză mai complexă și o matematică mai laborioasă. Aici aflăm ce fel de lumină e necesară și din câte surse, cât și când trebuie combinată cu lumina naturală, cum contribuie lumina la nevoile funcționale ale spațiului, cine o va folosi și pentru ce. Este etapa în care realizăm proiectarea funcțională a sistemului de iluminat, calculul luminotehnic, stabilirea specificațiilor tehnice ale pieselor și accesoriilor de iluminat. Sigur, nu vom face aceleași alegeri pentru dormitorul unui copil, o sală de nunți, un open-space de birouri ori un magazin de încălțăminte – fiecare spațiu are cerințele sale și în fiecare spațiu lumina trebuie să joace alte roluri. Noi suntem regizorii care spun luminii ce are de făcut și care o proiectează în acest scop…
Recomandare Prima Lighting: Nu subestima rolul funcțional al luminii – ea are puteri nebănuite și, bine proiectată, poate face adevărate minuni: într-un dormitor, lumina calmează și odihnește, într-o sală de sport, ea energizează și trezește, într-un laborator conferă vizibilitate maximă, iar într-un magazin are puterea de a conduce atenția vizitatorului spre produsele dorite. De ce să nu folosești puterea luminii în interesul tău?

Recondiţionare
candelabre

La Prima Lighting, iubim candelabrele de cristal, le prețuim valoarea și semnificația profundă, cunoaștem în detaliu munca prin care au fost create și suntem impresionați de faptul că, deseori, au fost martore ale unor lungi istorii de viață în comunități sau familii. Din toate aceste motive, păstrăm viu meșteșugul cristalului și acceptăm comenzi speciale de întreţinere şi recondiţionare a candelabrelor de cristal. Echipa noastră de artizani poate efectua curățare profesională, înlocuire sau reparare de modul electric, completare de cristale conform designului original. La final, candelabrul tău îşi va recâştiga frumusețea, strălucirea de odinioară și valoarea.
Vezi aici un film despre proiectul nostru de suflet, recondiționarea corpurilor de iluminat din cristal de la Filarmonica Română din Arad.